Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Yleistä

Halpa-alco huolehtii hallussaan olevien henkilötietojen luottamuksellisuudesta ja tietosuojasta. Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietoja, joita keräämme asiakas- ja markkinointirekisteriimme.

Voimme päivittää tätä tietosuojaselostetta esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Pyrimme ilmoittamaan sinulle mahdollisista merkittävistä muutoksista ja niiden vaikutuksista hyvissä ajoin etukäteen.

Käytämme Klarnaa kaupan ostotapahtuman (check-out) tarjoajana. Tämä tarkoittaa sitä, että saatamme siirtää henkilötietojasi yhteys- ja tilaustietojen muodossa Klarnalle, kun kaupan ostotapahtuma on ladattu, jotta Klarna voi hallinnoida ostostasi. Siirrettyjä henkilötietojasi käsitellään Klarnan oman tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Rekisterinpitäjä ja sen yhteystiedot

Matsiranna Investeeringud OÜ (Y-tunnus 11148243)

Tüve tn 21, 13418, Tallinn, Viro

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme asiakkaidemme, verkkokauppaamme rekisteröityjen henkilöiden ja potentiaalisten asiakkaidemme, kuten uutiskirjeemme tilaajien henkilötietoja. Käsiteltävät henkilötiedot ovat pääsääntöisesti seuraavia:

Asiakkaat

Asiakkaitamme voivat olla joko verkkokauppaan rekisteröityneet, jotka tekevät tilauksia omalla tilillään tai rekisteröitymättömät käyttäjät, jotka tilaavat tuotteita ilman rekisteröitymistä. Ilman rekisteröitymistä tilaavien asiakkaiden osalta käsittelemme aina vähintään seuraavia tietoja:

• Nimi, laskutus, antamasi yhteystiedot, asiakasnumero, tuote ja muut tilauksen yhteydessä antamasi lisätiedot

Rekisteröimättömien asiakkaiden tilaushistoria yhdistetään myös samaan asiakaskuntaan ja samaan asiakasnumeroon sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron perusteella. Yhteys muodostetaan aika ajoin, sitä ei ole automatisoitu, joten sitä ei tapahdu reaaliajassa.

Verkkokauppaan rekisteröitymällä tietoja kerätään hiukan enemmän:

• Tiliisi liittyvä tilaushistoria ja muut tilitietoihisi tallentamasi tiedot, toivelistallasi olevien tuotteiden tiedot sekä tunnus ja salasana. Tuotesuositukset ja muut kohdennetun sisällön tiedot ja tunnisteet

• Tilitiedoissa voi myös tilata paperikuvastoja ja uutiskirjeitä, sekä peruuttaa suostumuksen näiden vastaanottamiseksi

Asiakkaista tallentuu meille myös asiakkuuden hoitamiseen liittyvä yhteydenpito ja viestintä, kuten puhelutaltiot, reklamaatiot, palautteet sekä tarpeelliset palveluiden, sisältöjen, viestinnän ja markkinoinnin käyttö- ja osallistumistiedot.

Asiakkaidemme henkilötietojen käsittelyn perusteena on tilausten kautta muodostunut sopimussuhde ja asiakkuus meihin. Sen lisäksi tietoja käsitellään yrityksemme liiketoimintaan kohdistuvaan lainsäädäntöön perustuen. Tällaisia lakeja ovat esimerkiksi kirjanpitolaki, luottotoimintaa säätelevät lait ja esimerkiksi rahanpesun torjuntaan liittyvä lainsäädäntö ja viranomaisohjeistukset.

Markkinointiviestinnän vastaanottajat ja uutiskirjetilaajat

Lähetämme markkinointiviestintää myös sellaisille henkilöille, jotka eivät ole asiakkaitamme. Tällöin käsittelemme yleensä pelkästään markkinointiviestintään liittyviä tietoja, kuten:

• Yhteystiedot viestinnän välittämiseksi; sähköisessä viestinnässä puhelinnumero tai sähköpostiosoite

Markkinointiviestinnän osalta käsittelyn perusteena on suostumus. Voit antaa suostumuksen ja tilata uutiskirjeen rekisteröitymällä tai muokkaamalla rekisteröitymisen yhteydessä antamia tietojasi. Suostumuksen voi myös peruuttaa samalla tavalla.

Verkkosivuvierailijat

Verkkosivustolla käytetään osittain toiminnallisia ja siten välttämättömiä evästeitä ja ohjelmia. Näitä ovat esimerkiksi evästeet, jotka muistavat kirjautumisesi tai ostoskoriin liittyviä asetuksia tai joiden avulla hallinnoidaan tuotetietojen näyttämistä tai hakua.

Osa evästeistä on kuitenkin analytiikka- ja kohdentamisevästeitä. Näitä varten sivustollamme on suostumustyökalu, jolla voit itse hallinnoida sitä, sallitko tällaisten tietojen tallentamisen tai lukemisen päätelaitteeltasi.

Evästeet ja ohjelmat voi estää täysin myös selaimesi yksityisyysasetuksilla. Mutta jos kategorisesti kaikki sivujen toiminnot estetään näin, sivujen toiminnallisuus myös kärsii.

Mistä lähteistä henkilötietoja kerätään?

Käsittelemämme henkilötiedot kerätään suoraan sinulta. Näiden lisäksi keräämme ostos- ja asiointitietojasi verkkokauppamme ja muiden asiointirajapintojemme avulla – esimerkiksi verkkosivuilta ja asiakaspalvelujärjestelmistä.

Vastaanotamme henkilötietoja vain osoitepalveluja tarjoavilta yrityksiltä ja viranomaisilta, kuten Väestörekisterikeskuksen päivityspalvelusta sekä Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Henkilötietojesi säännönmukaiset luovutukset ja siirrot kolmansille osapuolille

Halpa-alco ei luovuta tai myy henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Halpa-alcon henkilötietojen käsittelyyn osallistuu meidän toimittajiamme, jotka mahdollistavat esimerkiksi verkkokaupan ylläpidon, maksupalvelut ja kuljetuspalvelut. He käsittelevät henkilötietoja kuitenkin meidän ohjauksessamme, emmekä luovuta henkilötietoja koskaan heidän itsenäisesti hallinnoitavaksi.

Henkilötietojen säilyttämisen periaatteet

Emme poista rekisteröityneiden asiakkaiden tilitietoja itse, mikäli siihen ei ole syynä väärinkäytökset tai lainvastainen tilin käyttö.

Säilytämme henkilötietojasi tällä hetkellä toistaiseksi. Tämä johtuu siitä, että jotkin tietojärjestelmämme eivät mahdollista tietojen automaattista poistoa ja näiden poistotoimintojen kehittäminen on meillä vielä kesken. Voit kuitenkin pyytää henkilötietojesi poistoa Yhteydenotot-kohdassa ilmoitetulla tavalla. Jos meillä ei ole mitään lakisääteistä velvollisuutta (esimerkiksi kirjanpitolaki tai verottajan ohjeet ja määräykset) säilyttää tietoja eikä tarvetta käsitellä niitä, poistamme tietosi pyyntösi perusteella.

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin ja siihen liittyvään profilointiin. Lisäksi sinulla on oikeus tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

• saada lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä

• päästä omiin tietoihisi ja tarkastaa itseäsi koskevat käsittelemämme henkilötiedot

• vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisua ja tietojen täydentämistä

• vaatia henkilötietojesi poistamista

• vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella siltä osin kuin henkilötietojesi käsittelyperusteena on oikeutettu etumme

• saada henkilötietosi koneluettavassa muodossa ja siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että olet itse toimittanut kyseiset henkilötiedot meille, käsittelemme kyseisiä henkilötietoja sopimuksen perusteella ja käsittely suoritetaan automaattisesti

• vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista

Oikeuksia voi käyttää Yhteydenotot-kohdassa ilmoitetulla tavalla. Voimme joutua pyytämään joissain tapauksissa lisätietoja, joten jätäthän aina yhteystiedot lisäkysymyksiä varten.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Kunnioitamme henkilötietojesi luottamuksellisuutta. Rekisterin tietoja säilytetään sähköisesti suojattuna palomuurein ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Ainoastaan nimetyillä henkilöillä on oikeus käyttää ja ylläpitää rekisterin tietoja. Näitä henkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli epäilet henkilötietojaan käytettävän epäasianmukaisesti tai lainvastaisesti. Toivomme, että olet kuitenkin aina ensin yhteydessä meihin ja pyrimme selvittämään asiat jo ennen kuin niistä tulee ongelmia. Valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Vaihde: 029 56 66700

Faksi: 029 56 66735

Sähköposti: tietosuoja@om.fi